Active Directory Membership Provider Performance

by dcurtis 11/26/2008 6:47:00 PM

I am developing a site for a customer using the Active Directory Membership Provider for authentication.  The first time you logged into the site, it would take about 45 seconds.  Subsequent logins would be fast; however, after two or three minutes, the authentication would be slow again.

I searched several different groups for a solution and initially could not find anything.  Finally, I found the solution here.  Essentially you have to give permissions on the %SystemDrive%\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys folder to the Network Service user.  Once I did that, everything authenticated quickly.

 [Update]

This actually didn't fix anything.  I ended up having to write a batch script that keeps pinging the site to keep it active.  This keeps things active the majority of the time; however, ocassionally it still takes awhile to authenticate. 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags: ,

Powered by BlogEngine.NET 1.3.0.0
Theme by Mads Kristensen

About the author

Derek Curtis Derek Curtis
President, Plaid Pony Technology Solutions LLC

E-mail me Send mail

Calendar

<<  September 2017  >>
MoTuWeThFrSaSu
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar

Pages

    Recent comments

    Authors

    Disclaimer

    The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in anyway.

    © Copyright 2017

    Sign in